«الاخبار» لبنان: پیام های فرامرزی ایران؛ جاده دیرالزور تنگ تر می شود

بیروت- ایرنا – روزنامه «الاخبار» لبنان روز دوشنبه با اختصاص تیتر نخست خود به شلیک موشک ایران به مقر داعش در دیرالزور، این اقدام را مرتبط با دیگر تحولات در سوریه از جمله پیشروی های اخیر ارتش از یک سو و تلاش آمریکا برای تغییر موازنه از سوی دیگر دانست.

این روزنامه در گزارش خود نوشت: در شرایطی که ارتش سوریه و متحدان آن به عملیات خود در محورهای مختلف تا رسیدن به دیرالزور ادامه می دهند، اقدام روز گذشته نیروهای ائتلاف بین المللی در سرنگون ساختن یک جنگنده سوری در منطقه الرصافه و نیز ورود موشک های ایران به میدان مبارزه با داعش صحنه را تکمیل کرد.
الاخبار افزود: ارتش سوریه و متحدان در محورهای مختلف مسیر خود را به سمت دیرالزور ادامه می دهند. پیکان عملیات نظامی در حومه جنوبی الرقه همچنان به سمت الرصافه نشانه رفته است و هر لحظه احتمال ورود به این شهر مطرح است. عملیات مقدماتی به سمت السخنه (حومه شرقی حمص و دروازه مرزهای اداری بین حمص و دیرالزور) همچنان در حال انجام است. همزمان، ارتش و متحدان تلاش دارند محدوده سیطره خود بر حومه جنوب شرقی حمص را که به نوبه خود دروازه ورود به حومه جنوبی دیرالزور به شمار می آید گسترش دهند. عملیات نظامی نیروهای عراقی را نیز نباید از عملیات ارتش سوریه جدا دانست.

*تلاش آمریکا برای تنش آفرینی
به نوشته الاخبار، با وجود اینکه ارتش سوریه به طور کلی تا این لحظه در میدان های صحرای شرق کشور دست بالا داشته اما با هر پیشروی جدید ارتش چشم ها به واکنش احتمالی آمریکا دوخته می شود. واشنگتن تا همین اواخر همواره تاکید می کرد که جز در موقعیت دفاعی قصد حمله به نیروهای سوریه را ندارد، حتی در حمله به نیروهای سوریه در اطراف التنف نیز همین چارچوب را بهانه قرار داد. اما اقدام روز گذشته نیروهای ائتلاف بین المللی در سرنگون ساختن جنگنده سوری در منطقه الرصافه این احتمال را مطرح می کند که آمریکا به تغییر قواعد درگیری در سوریه متوسل شود.
الاخبار ادامه داد: این اتفاق در راستای سلسله اقدامات تنش آفرینی بود که آمریکا پس از تلاش نیروهای سوریه برای پیشروی به سمت ام الصلابه در پیش گرفت که در راس این اقدامات، مستقر کردن سامانه موشکی «هیمارس» در التنف بود. علاوه بر اینکه سخنانی درباره احتمال انتقال گروه ها مسلح سوری جدید به سمت التنف مطرح می شود که در صورت عملی شدن، می تواند مقدمه ای برای عملکرد میدانی جدید آمریکا باشد. البته گزینه ورود زمینی مستقیم آمریکا برای مقابله با ارتش سوریه و متحدان آن تا کنون بعید به نظر می رسد اما با افزایش صحبت از این گزینه در رسانه های غربی، باید به چشم یک گزینه احتمالی به آن نگاه کرد.

*حمله موشکی سپاه
این روزنامه لبنانی در ادامه نوشت: در چنین فضای تنش آلود و پیام های موشکی، خبر شلیک دو موشک از سوی ایران به مقر داعش در دیرالزور منتشر شد. این اقدام بی سابقه، حاوی پیام هایی بود که از افزایش تنش بین آمریکا و ایران در میدان های سوریه حکایت می کند.
در بیانیه سپاه پاسداران در این خصوص آمده است: «در واکنش به جنایت داعش در تهران در تاریخ هفتم ژوئن، یک مرکز فرماندهی و مرکز پشتیبانی تروریست های تکیری در منطقه دیرالزور هدف قرار گرفت.»
این بیانیه افزود: موشک های زمین به زمین از پایگاه موشکی سپاه پاسداران در استان های کرمانشاه و کردستان (واقع در غرب ایران) شلیک شد.
الاخبار افزود: سید علی خامنه ای رهبر انقلاب روز گذشته دروغ های دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا علیه ایران را «تهدیدهای پوچ» خواند و تاکید که کشورش برای این افتراها ارزشی قائل نیست. وی در دیدار با جمعی از خانواده های شهدای مدافع مرزها اظهار داشت: آمریکایی ها بارها برای تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده اند اما چیزی جز شکست عایدشان نشده است.
آیت الله خامنه ای با بیان اینکه «آمریکایی ها ملت ایران را نشناخته اند» مسئولان آمریکایی را تازه کار و بی تجربه خواند.
روزنامه الاخبار در پایان نوشت: ژنرال مسعود جزائری سخنگوی نیروهای مسلح ایران در همین رابطه اعلام کرد «اگر آمریکا شیوه خود را تغییر ندهد ما او را مجبور به این کار خواهیم کرد.» همچنین حسین امیرعبداللهیان معاون سابق وزیر خارجه ایران نیز پس از حمله موشکی ایران به داعش در صفحه خود نوشت: «این کار صرفا یک هشدار نرم بود.»
خاورم*390*2054

رمز گشایی وزیر خارجۀ قطر از هدف اصلی عربستان

 محمد بن عبدالرحمان آل ثانی

وزیر امور خارجه قطر گفت سعودی ها و طرفدارانشان سعی دارند دوحه را تحت قیمومت خود قرار دهند اما قطر با آنها مقابله می کند.

به گزارش مشرق، محمد بن عبدالرحمان آل ثانی از اینکه عربستان سعودی و امارات عربی متحده و بحرین بدون طرح مطالبات مشخصی اقدامات ظالمانه ای علیه این کشور انجام داده اند ابراز شگفتی کرد.

آل ثانی که عصر شنبه با تلویزیون رسمی قطر گفتگو می کرد گفت: تناقضات در اظهارات و اتهامات مسئولان کشورهای تحریم کننده قطر بزرگترین نشانه شکننده بودن پایه های این اختلاف است و ما حقیقتاً نمی دانیم مبنای آن چیست؟

وزیر امور خارجه قطر افزود: تلاشهای بسیاری از سوی برادران کویتی و در رأس آنها صباح الأحمد الجابر الصباح امیر کویت برای دستیبابی به دیدگاه روشنی در خصوص مطالبات مربوط به این اختلاف صورت گرفته است....اما تاکنون هیچ درخواستی به کویت ارائه نشده است. حتی فهرست اتهاماتی نیز ارائه نشده است. اظهارات مسئولان این کشورها ما را دچار حیرت کرده است.

وی اظهار داشت: آنها یکبار می گویند فهرست مطالباتشان را به کویت تحویل خواهند داد؛ این اختلافات درون خلیجی است و باید در همین محدوده مهار شود. یکبار دیگر می گویند فهرست مطالباتشان را به آمریکا تحویل خواهند داد و می خواهند قطر به صورت شفاف این اقدامات را انجام دهد که متأسفانه ما نمی دانیم چیست.

وزیر امور خارجه قطر گفت: این مسئله بزرگترین نشانه اتکای این اختلاف بر خبرهای جعلی و هک شدن خبرگزاری قطر در تاریخ سوم خرداد گذشته است. آنها حتی لیست مطالباتی را که بتوانند تحویل دهند در اختیار ندارند. پایه های آنچه که این اقدامات ظالمانه و ناقض قوانین بین المللی علیه دولت قطر و ملت این کشور صورت گرفته شکننده است.

وی درخصوص اظهارات عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان سعودی که گفته است این کشور به همراه متحدانش تلاش می کند تا فهرستی از شکایتها آماده کند و به دوحه تحویل دهد گفت: آنها مطالبات مشخصی ندارند. ابتدا مطالبی از اختلافات خلیجی و ضرورت بین المللی نشدن آن مطرح کردند سپس از ارسال مطالبات برای آمریکا گفتند و اکنون از ارائه لیستی از شکایت ها سخن می گویند که قرار است آماده شود.

این خواسته ها چیست؟ مشخص نیست! بنابراین وقتی شکایتها مشخص نیست اختلاف برسر چیست؟ آیا شکایت ها و اختلافات معمولاً با این گونه اقدامات و از بین بردن کانال های متعارف برای گفتگوی دیپماتیک حل و فصل می شود؟...آیا این اقدامات برای تغییر سیاست قطر درخصوص موضوع اشتباهی اتخاذ شده است یا برای تحمیل قیمومت بر قطر است؟ اگر برای تحمیل قیمومت است کاملاً مردود است و ما بارها این موضوع را اعلام کرده ایم.

وزیر امور خارجه قطر گفت: گزینه راهبردی قطر، گفتگو است. مشکلات باید در میز گفتگو حل و فصل و باید با مسائل مسئولانه برخورد شود. عربستان سعودی ، امارات و بحرین از سوم خرداد ماه قطر را در معرض تحریم و محاصره زمینی و هوایی قرار داده اند و این کشور را به حمایت از تروریسم متهم کرده اند و اکنون این موضوع را تکذیب می کنند. دوحه تاکید کرده است که با موج افتراها و اکاذیب که با هدف تحمیل قیمومت بر قطر صورت می گیرد مقابله می کند.

کانال 7 اسرائیل: در بیانیه سپاه تهدید تلویحی علیه دشمنان ایران مثل عربستان، اسرائیل و آمریکا وجود دارد

کانال 7 اسرائیل: در بیانیه سپاه تهدید تلویحی علیه دشمنان ایران مثل عربستان، اسرائیل و آمریکا وجود دارد/ نیویورک تایمز: حمله سپاه نشانه رشد قدرت نظامی ایران در منطقه است اتاق خبر 24

حملات موشکی سپاه پاسداران به مواضع داعش در قلب سوریه بازتاب و واکنشهای زیادی در رسانه های مختلف جهان داشته است. 

این خبر به دلیل اهمیت آن بلافاصله به یکی از خبرهای اصلی رسانه‌های جهان تبدیل شد. در ادامه به گزارش رسانه‌های مهم که به نکات و جنبه‎های خاصی از این حمله اشاره کرده‌اند خواهیم پرداخت.

روزنامه هاآرتص در حساب توئیتری خود نوشت که ایران برای اولین بار طی 30 سال گذشته موشکهای میان برد خود را عملیاتی کرد و از آن استفاده کرد.

همچنین پایگاه خبری عاروتص شوع نیز در واکنش به این حمله نوشت؛ زمانی که تروریستهای داعش مسئولیت حملات تروریستی تهران را برعهده گرفتند مقامات ایرانی قول داده بودند که این حملات را تلافی خواهند کرد. 

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارش خود نوشت: سپاه پاسداران ایران در یک حمله بی سابقه و مستقیم مواضع داعش در دیرالزور را با موشکهای سطح به سطح هدف قرار داد. 

این روزنامه در گزارش خود نوشته، سپاه هشدار داده است که به هرکس که به خاک ایران حمله کند با همین روش پاسخ خواهد داد.

کانال 10 رژیم صهیونیستی نیز به نقل از یک مقام اطلاعاتی اسرائیل گزارش داد که موشکهای شلیک شده سپاه به داعش در سوریه از نوع موشک بالستیک شهاب 3 با برد 800 تا 1200 کیلومتر بوده اند.

این شبکه اضافه کرد؛ حمله روز یک شنبه یک حمله گسترده کم سابقه و مستقیم از جانب سپاه بود. 

خبرگزاری آسوشیتدپرس در این زمینه نوشت: حمله موشکی روز یک شنبه یک حمله گسترده مستقیم و نادر از سوی سپاه در میانه حمایتهای کامل آن از بشار اسد رئیس جمهوری سوریه بود.

خبرگزاری فرانسه با اشاره به حملات تروریستی تهران و اینکه مقامات ایرانی ریاض را متهم به دست داشتن در این حملات کرده بودند نوشت: سپاه پاسداران موشکهایی در تلافی این حملات به سمت مواضع داعش در سوریه شلیک کرد.

کانال ٧ اسراییل در این زمینه نوشت؛ در بیانیه ایران (در مورد حمله موشکى) تهدیدى تلویحى علیه دشمنان این کشور از جمله عربستان، اسراییل و آمریکا وجود دارد.
علی واعظ تحلیلگر غربی و عضو گروه مدیریت بین المللی بحران در واکنش به این حمله گفت: موشکها احتمالا از نوع ذوالفقار بودند. نکته جالب این است که موشکها از جایی(کرمانشاه و کردستان) شلیک شد که گفته می‌شود داعش از این مناطق اقدام به جذب نیرو کرد بود.

سردبیر نشریه بیلد آلمان در حساب توئیتری خود نوشت: لحظاتی بعد از اینکه آمریکا جنگنده سوریه را ساقط کرد، ایران با شلیک موشکهای میان برد به آن پاسخ داد.

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارش نوشت: ایران برای تنبیه تروریستها که اخیرا در تهران دست به حمله تروریستی زده بودند با حمله موشکی به مواضع آنها در سوریه حمله کرد.

این روزنامه آمریکایی در ادامه افزود: این اقدام همچنین یک پیام به دشمنان ایران در منطقه از جمله عربستان و اسرائیل و همچنین آمریکا بود که دارای چندین پایگاه نظامی در خاورمیانه است.

روزنامه نیویورک تایمز همچنین نوشت که حمله موشکی سپاه، نشانه‌ای از رشد قدرت نظامی ایران در منطقه است.

شبکه خبری الجزیره قطر با اشاره به حمله موشکی ایران به مواضع داعش در دیرالزور گزارش داد؛ شلیک موشکهای سپاه، که برای اولین بار طی 30 سال گذشته از مرزهای ایران خارج می‌شوند، چند ساعت پس از آن صورت گرفت که آیت الله علی خامنه‌ای رهبر عالی ایران گفته بود به دشمنان سیلی خواهیم زد و این بیانیه را در وبسایت خودش قرار داد.

الجزیره در ادامه نوشت: خبرنگار ما در غازیانتپ در نزدیکی مرز ترکیه و سوریه این حملات موشکی را بسیار با اهمیت و یک تحول مهم خواهند.

این گزارش در ادامه می‌نویسد: اقدام ایران را باید در 2 چارچوب ببینیم. یکی از بعد جنگ داخلی سوریه که ایران در آن مستشار نظامی دارد و دیگر در چارچوب ژئوپلتیک. باید ببینیم که چه واکنشی از سوی عربستان، آمریکا و اسرائیل به این حمله موشکی انجام خواهد شد.

روزنامه انگلیسی گاردین با پوشش خبر حمله موشکی ایران به داخل سوریه نوشت: اگر چه ایران در داخل عراق و سوریه با داعش میجنگند اما این برای اولین بار است که تهران از درون خاک خود علیه مواضع داعش در سوریه دست به چنین اقدامی میزند و آن را رسما اعلام می‌کند. 

گاردین افزود: سپاه پاسداران که عربستان را به خاطر حملات تروریستی در تهران سرزنش کرد هفته گذشته گفته بود ریخته شدن خون انسانهای بیگناه را بدون پاسخ نمیگذارد.

خبرنگار سی‌ان‌ان در تهران نیز در این باره گفته، حمله موشکی ایران به سوریه نشان‌دهنده افزایش نقش ایران در تحولات سوریه است.

بخش فارسی خبرگزاری اسپوتنیک با تیتر "سیلی را داعش خورد تا صدایش را دیگران بشنوند" به بررسی این  حمله پرداخت و نوشت: تلافی حمله داعش به تهران را ایران می‌توانست به شکل های مختلف پس بدهد اما انتخاب گزینه استفاده از موشک‌های میان برد هم تلافی حمله بود، هم پیغامی برای حامیان داعش، وبدیهی است که هدف ایران بیش از تلافی اخطار به دیگران بود.

اسپوتنیک در ادامه با اشاره به موشکهای بومی ایران نوشت؛ این مساله که هیچ کشوری در زمان حمله عراق به ایران حاضر نشد به ایران موشک بدهد باعث شد ایران خود دست به کار شود تا تسلیحات دفاعی مورد نیاز خود را خود تولید کند و وابسته به خارج نباشد. امروز دیگر رویای ایرانیها رساندن موشک‌ به بغداد نیست بلکه موشک‌های ایرانی از بالای سر بغداد به راحتی عبور می‌کنند و صدها کیلومتر آن طرف‌تر فرود می آیند

دومین هدف موشک های سپاه

سپاه امشب دو جا را هدف گرفت: اول تجمع فرماندهان داعش در دیرالزور و دوم، قلب پروژه برجامیزه کردن برنامه موشکی و منطقه ای ایران.

به گزارش کارگرآنلاین، مهدی محمدی در کانال تلگرامی خود  (عقل سرخ) نوشت:

انتقام موشکی از تروریست ها بسیار به موقع گرفته شد یعنی درست در زمانی  که امریکا می خواهد همان کاری را با برنامه موشکی ایران بکند که با برنامه هسته ای کرد، یعنی ایجاد شکاف و تفرقه در افکار عمومی داخلی درباره مطلوبیت این برنامه، سپس فشار از بیرون و کمک به برخی جریان های سیاسی در ایران برای راه انداختن مطالبه یک برجام موشکی. مقدمه واجب در اینجا این است که مردم در داخل کشور درباره برنامه موشکی دچار "تردید" شوند.

مهم ترین هدف قانون جدید سنا هم بلندتر کردن صدای کسانی در داخل است که می خواهند بگویند "بلندپروازی موشکی و منطقه ای" دارد کار دست ملت می دهد. استفاده هوشمندانه –و شاید باید گفت شگفت- سپاه از برنامه موشکی، برای انتقام از تروریست های داعش، کل این صحنه آرایی را به هم می ریزد. اکنون –در کنار خیلی چیزهای دیگر- مردم ایران چیزی دارند که می توانند به آن تکیه و افتخار کنند.

برنامه موشکی نه یک بار اضافی بر دوش کشور و نه یک بلندپروازی تبلیغاتی، بلکه ابزاری واقعی برای دفاع از شرف ملتی اصیل و پرغرور است که در طول تاریخ در مقابل هیچ دشمنی سرخم نکرده است. سپاه امشب دو جا را هدف گرفت: اول تجمع فرماندهان داعش در دیرالزور و دوم، قلب پروژه برجامیزه کردن برنامه موشکی و منطقه ای ایران.

سفیر اسپانیا: ایران بازیگر اصلی منطقه/تعهد همه طرف ها به اجرای برجام پایه ای برای گسترش روابط است

تهران- ایرنا- سفیر اسپانیا در تهران، ایران را بازیگر اصلی در منطقه و برجام را کلید موفقیت سیاست خارجی دولت یازدهم دانست و گفت: تعهد همه طرف ها به اجرای برجام پایه ای برای گسترش روابط است.

ادواردو لوپز (EDUARDO LÓPEZ BUSQUETS) در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره عملکرد دیپلماسی دولت روحانی و تاثیر آن بر روابط دوجانبه افزود: موفقیت کلیدی سیاست خارجی ایران در چهار سال گذشته مذاکره و امضای برجام با کشورهای E3+3 (1+5) است.
وی ادامه داد: هنگامی که برجام به نتیجه رسید، در واقع مانع اصلی تقویت روابط بین ایران و اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن برداشته شد.
سفیر اسپانیا در تهران خاطرنشان کرد: تعهد به اجرای برجام توسط همه طرف ها، مبنای رویکرد ما به ایران است؛ زیرا اعتماد بیشتری بین مادرید و تهران ایجاد می کند و پایه ای برای گسترش روابط در زمینه های مختلف اعم از دو جانبه و چند جانبه است.
لوپز با بیان این که روابط دوجانبه تهران-مادرید تا حد زیادی بر موضوعات اقتصادی تمرکز داشته است، اظهار کرد: شرکت های اسپانیایی با حمایت و هدایت دولت اسپانیا، به خوبی از ظرفیت بازار ایران آگاه هستند و سابقه طولانی کار در این کشور دارند.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین حضور اقتصادی اسپانیا در ایران از طریق سرمایه گذاری و تجارت به طور پیوسته در بخش هایی همچون نفت و گاز، گردشگری، زیرساخت ها و انرژی های تجدید پذیر در حال افزایش است. این حضور اقتصادی نیز بر مبنای روابط سیاسی دیرینه و خوب بین دو کشور استوار شده است.

**نگرانی های مشترک در مبارزه با تروریسم
سفیر اسپانیا در ایران به موضوعات منطقه ای هم اشاره کرد و گفت: از دیدگاه های منطقه ای و چند جانبه، اسپانیا و ایران، نگرانی های مشترک به ویژه درباره مبارزه با تروریسم دارند. از نظر این کشور ، ایران بازیگر اصلی در منطقه استراتژیک خاورمیانه است.
لوپز افزود: ما به شدت نگران افزایش تنش و بی ثباتی هستیم. در نتیجه، در چهار سال گذشته گفت وگوهای سیاسی با اهمیت در مورد موضوعات مهم بین المللی از منظرهای مختلف بین دو کشور وجود داشته است.
وی یادآور شد: البته نباید تصور شود که افزایش تعاملات در سال گذشته به معنای رسیدن به تفاهم کامل است چرا که هنوز برخی از چالش های بین المللی باقی است اما اسپانیا همچنان به تلاش خود ادامه خواهد داد تا ظرفیت های روابط دوجانبه و همچنین با اتحادیه اروپا به فعلیت برسد، در این راستا عادی سازی روابط بین ایران و اتحادیه اروپا با راه اندازی یک نمایندگی اتحادیه اروپا در تهران برای اسپانیا اهمیت اساسی دارد.