اعلام آمادگی مجدد اقلیم کردستان برای مذاکره با بغداد


به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه لبنانی النشره، مقامات اقلیم کردستان عراق مجددا از آمادگی خود برای مذاکره با دولت بغداد خبر دادند.


بر اساس این گزارش، مقامات اقلیم کردستان اعلام کرده اند که حاضرند در خصوص مسائلی همچون مدیریت فرودگاه ها، مرزها و بانک ها با دولت بغداد مذاکره کنند.


این در حالی است که اقلیم کردستان پیشتر نیز نسبت به آغاز مذاکرات با دولت بغداد اعلام آمادگی کرده بود. 


اعلام آمادگی اربیل برای مذاکرات درحالی است که بغداد پیشتر بارها و در مناسبت های مختلف، شرط ورود به هرگونه مذاکرات سیاسی با اقلیم کردستان را لغو نتایج همه پرسی استقلال، خوانده بود.

"بیوه سفید" داعش بالاخره از پای درآمد

منابع اطلاعاتی از کشته شدن سالی جونز، خواننده رپ انگلیسی که به یکی از اعضای ارشد داعش تبدیل شده بود، خبر دادند.

 این خبر را روزنامه "سن" انگلیس به نقل از منابع اطلاعاتی این کشور اعلام کرده و گفته است، سالی جونز که به "بیوه سفید" مشهور بود در حمله یک هواپیمای بدون سرنشین احتمالا آمریکایی در رقه از پای در آمده است.



به گزارش نامه نیوز، سالی جونز که یک خواننده رپ انگلیسی ساکن جنوب این کشور بود، سال 2013 به همراه "جوجو" پسر 12 ساله‌اش انگلیس را ترک کرد و پس از مدتی در سوریه به گروه تروریستی داعش پیوست.


او در تمام این مدت یکی از نیروهای فعال داعش بود که توانست به تدریج به رده‌های بالای این تشکیلات تروریستی برسد و نقشی تعیین کننده در جذب نیروهای خارجی به ویژه انگلیسی زبانان برای پیوستن به داعش ایفا می‌کرد. به دلیل نقش موثر او در هدایت حملات تروریستی در غرب و نیز جذب نیرو سازمان‌های اطلاعاتی غربی بارها تلاش کرده بودند او را از پای درآورند.


بنابر اعلام مسوولان امنیتی انگلیس سالی جونز به همراه پسرش در حالی که تلاش داشتند از رقه بگریزند، توسط یک پهباد هدف قرار گرفتند و از پای درآمدند.


شهر رقه که زمانی پایتخت خلافت خودخوانده داعش بود و اکنون کمتر از 5 کیلومتر مربع از آن در دست این گروه‌ تروریستی باقی مانده، به طور کامل در محاصره نیروهای کرد سوری است که از جانب آمریکا حمایت می‌شوند.


سالی جونز در سال 2015 نیز همسر خود "جنید حسین" را در حمله‌ یک پهباد آمریکایی از دست داد. جنید نیز که یک انگلیسی بود، یکی از مسوولان ارشد داعش محسوب می‌شد که اغلب همراه جلاد انگلیسی این گروه دیده می‌شد.


جنید به همراه سالی جونز یک فعالیت گسترده اینترنتی را به ویژه از سال 2015 برای جذب نیروهای خارجی به داعش و نیز ترغیب طرفداران این گروه در کشورهای غربی برای انجام حملات تروریستی، رهبری می‌کردند که پس از کشته شدن جنید این مسوولیت را جونز ادامه داد.

اهداء انگشتر رهبر معظم انقلاب به استاندار سمنان

مسعود دریس، معاون هماهنگی امور استان های ستاد اقامه نماز کشور در دیدار با دکتر خباز ، استاندار سمنان انگشتر اهدایی مقام معظم رهبری را به پاس خدمات دکتر خباز در اشاعه و ترویج فرهنگ نماز تقدیم کرد.


به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا،  محمدرضا خباز در این دیدار، نماز را از اصول دین و تنها پل ارتباطی بنده با پروردگار عنوان کرد و افزود: بهتر است نماز با آرامش خاطر و با تعقیبات آن انجام گردد و امیدواریم که در این مسیر کوتاهی نکرده تا مورد مؤاخذه درگاه الهی قرار نگیریم.


معاون هماهنگی امور استان های ستاد اقامه نماز کشورنیز گفت: سمنان از استانهای پیشتاز در توسعه و ترویج فرهنگ نماز است و با توجه به تلاشهای مجاهدانه و کوشش هوشمندانه ای که در ستاد اقامه نماز استان سمنان صورت گرفته، بر خود لازم میدانم از حمایتهای بی دریغ استاندار سمنان و حجت الاسلام شمس الدین مشاور ایشان و همه کسانی که به نحوی به دنبال تحقق آیه " اَلَّذینَ اِن مَکَّنّاهُم فِی الاَرضِ اَقامُوا الصَلوةَ " در ترویج این فریضه هستند، تقدیر نمایم.


مدیر روابط عمومی و معاون هماهنگی امور استان های ستاد اقامه نماز کشور در ادامه با اشاره به اهمیت انتشار روح معنویت در جامعه خاطرنشان کرد: ما در بازدید از استان‌های مختلف کشور و با هریک از اقوام، خطابه های خاصی داریم و با شناخت و آشنایی با نیازهای روحی و روانی مخاطبین با آنها صحبت می‌کنیم.


دریس نقش تأثیرگذار رسانه در توسعه و ترویج نماز را یادآورد شد و افزود: سمنان از استانهای پیشرو در گسترش فرهنگ نماز مقدس است و به شکر خداوند منعال نماز جماعت همواره در ادارات، سازمانها، دانشگاهها، مدارس و.. اقامه می شود.


در پایان این دیدار؛ به پاس حمایتهای خالصانه و بی دریغ استاندار سمنان در ترویج فرهنگ نماز، انگشتر اهدایی رهبر معظم انقلاب به نمایندگی از سوی حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی ، رئیس ستاد اقامه نماز کشور توسط دریس، معاون هماهنگی امور استان های ستاد اقامه نماز کشور به محمدرضا خباز اهدا شد


 

کشف سلاح‌های پیشرفته از مقر یک گروهک در کرمان

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی دادستانی کل کشور، دادخدا سالاری با اعلام این خبر گفت: پس از رصد اطلاعاتی و زیر نظر گرفتن تحرکات گروهک‌ها و باندهای مخل امنیت توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) و با هدف پاکسازی عمق کویر از لوث وجود این اشرار عملیات پی در پی علیه آنان آغاز و با شناسایی مقر سلاح‌های آنان انواع مختلف سلاح‌های نیمه سنگین پیشرفته کشف و ضبط شد.

وی افزود: در این عملیات انواع سلاح های پیشرفته شامل سلاح دوکاره منحنی زن و شلیک مستقیم مجهز به دوربین و مهمات مربوطه، آرپی جی هفت، کلاشینکف، گلوله دوشیکا، نارنجک انداز، گلوله توپ 106 و... کشف و ضبط شد.

دادستان عمومی و انقلاب کرمان تاکید کرد: عملیات تعقیبی جهت شناسایی و دستگیری اعضای گروهک در دستور کار قرار دارد.

وی تصریح کرد: بحمد الله مجموعه نیروهای اطلاعاتی، قضایی،نظامی، انتظامی و اجرایی استان کرمان به مردم شریف استان اطمینان خاطر می دهند که اجازه اخلال در نظم و امنیت را به هیچ گروه و باند شروری نخواهند داد و با اقتدار همچنان شاهد آرامش و امنیت پایدار و مطلوب خواهیم بود.

سالاری افزود:نظام جمهوری اسلامی ایران و نیروهای تامین کننده امنیت آن با اقتدار و صلابت اجازه هیچگونه تحرک و جولان و عرض اندامی را به گروهک‌ها نخواهند داد و قادرند حتی در عمق کویر نیز هرگونه تحرکی را رصد و آن را در نطفه خفه کنند.

پیش‌بینی اکونومیست از سرنوشت برجام

با توجه به فرارسیدن مهلت تایید توافق هسته‌ای، به‌نظر نمی‌رسد دونالد ترامپ بخواهد این توافق را تایید کند. به گزارش رسانه‌های خبری احتمالا بهانه ترامپ آنچه تهدید امنیت ملی آمریکا تصور می‌شود، است.


به گزارش دنیای اقتصاد، در این رابطه «واحد اطلاعات اکونومیست (EIU)»‌ در تحلیلی مدعی شده است که عدم‌ تایید توافق هسته‌ای توسط دونالد ترامپ به معنای خروج آمریکا از آن نخواهد بود. پس از عدم تایید برجام توسط رئیس‌جمهوری، کنگره آمریکا ۶۰ روز فرصت خواهد داشت تا در مورد وضع مجدد تحریم‌های هسته‌ای تصمیم‌گیری کند. به گزارش «واحد اطلاعات اکونومیست» انتظار می‌رود کنگره چنین کاری را انجام ندهد.

 

توافق باقی می‌ماند؟

در طول رقابت‌های انتخاباتی، دونالد ترامپ بارها از پاره‌کردن برجام یا مذاکره مجدد آن سخن گفت. تاکنون ایران و طرف‌های دیگر امضاکننده – شامل انگلیس، فرانسه، روسیه، چین، آلمان و اتحادیه اروپا – به تعهدات خود در برجام پایبند بوده‌اند. این کشورها مخالف هرگونه مذاکره مجدد پیرامون موضوع هسته‌ای ایران هستند. صرف‌نظر از بعد خارجی، در داخل آمریکا نیز بسیاری از مشاوران و همکاران ترامپ خواهان نگه‌ داشتن برجام هستند. وزیر دفاع جیمز متیس، وزیر خارجه رکس تیلرسون و مشاور امنیت ملی مک‌مستر از جمله این افراد به‌شمار می‌روند. به‌عنوان مثال در سوم اکتبر، جیمز متیس اعلام کرد که منافع امنیت ملی آمریکا در گرو حفظ برجام است.


به گزارش «واحد اطلاعات اکونومیست»، عدم تایید برجام ساده‌ترین راه برای ترامپ است. این اقدام ترامپ، خطر از بین رفتن کامل برجام را به‌دنبال خواهد داشت. با این‌حال بقای برجام وابسته به مدت ۶۰ روزه‌‌ای است که کنگره آمریکا باید در آن مدت درباره وضع مجدد تحریم‌های هسته‌ای تصمیم‌گیری کند. به عقیده کارشناسان «اکونومیست»، درحال حاضر بسیار بعید است که کنگره آمریکا رای به وضع مجدد تحریم‌ها دهد. در این رابطه دموکرات‌ها برای حفظ برجام هم‌قسم شده‌اند و هیچ اجماعی در میان نمایندگان جمهوری‌خواه برای از بین بردن برجام وجود ندارد. به‌علاوه مخالفت‌های بین‌المللی ضدتصمیم ترامپ و لابی‌های احتمالی که در این زمینه توسط دیگر کشورهای امضاکننده توافق وجود خواهد داشت مانع از رای کنگره به وضع مجدد تحریم‌های هسته‌ای خواهد شد. بنابراین می‌توان انتظار داشت که حتی با عدم‌تایید ترامپ، برجام به مسیر خود ادامه دهد.

 

گزینه‌های ترامپ و پاسخ‌های ایران

ترامپ از استراتژی‌های ضدایرانی گسترده‌تر در دولت خود خبر داده است. احتمالا این اظهارات با هدف انحراف افکار از فعالیت‌های هسته‌ای ایران به دیگر موضوعات همچون نفوذ چشمگیر ایران در منطقه و برنامه‌های موشکی این کشور طراحی شده است؛ چراکه تاکنون ایران برنامه‌های هسته‌ای خود را طبق مفاد برجام محدود کرده است. گرچه دولت ترامپ در دوران پسابرجام برخی تحریم‌ها را ضدآزمایش‌های موشکی ایران وضع کرده است، اما امکان گسترش این تحریم‌ها برای هدف قرار گرفتن افراد و کسب‌وکارهای بیشتر وجود دارد. در این رابطه به احتمال فراوان، وارد کردن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی یکی از اقدامات دولت در گسترش تحریم‌ها خواهد بود. البته گسترش تحریم‌ها و اظهارات نسنجیده ترامپ خطر از بین بردن برجام از جانب ایران را نیز افزایش می‌دهد، چراکه از دید ایران برجام دیگر ارزش نگه‌داشتن نخواهد داشت. ایران هیچ فرصتی برای مذاکره مجدد برجام قائل نیست و در صورت وضع مجدد تحریم‌های هسته‌ای این توافق را از بین خواهد برد. ترس از نقض تحریم‌های آمریکا یا برقراری تحریم‌های جدید، مانع از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بین‌المللی در ایران شده است. به‌علاوه، میلیاردها دلار پول‌های بلوکه شده پس از توافق هسته‌ای به این کشور بازگشته است. بنابراین ضرر از بین رفتن برجام بیش از همه متوجه آمریکا است؛ چراکه طرف ایرانی تاکنون منافع خود از برجام را به‌دست آورده است.


ایران در توافق هسته‌ای خود را قابل اعتماد نشان داده است. بنابراین با وجود ترس شرکت‌های بین‌المللی برای ورود به بازارهای ایران، سرمایه‌گذاری‌های خارجی در این کشور رو به افزایش است. در اوایل امسال، «توتال»، غول انرژی فرانسه، قراردادی ۵ میلیارد دلاری برای توسعه میدان گازی پارس‌جنوبی با طرف ایرانی به امضا رساند. تعداد زیادی از شرکت‌های دیگر نیز همچون رنو فرانسه، واگن‌سازی «ترنس مش هلدینگ» روسیه، شرکت‌های هواپیماسازی «بوئینگ و ایرباس» و... از ورودکنندگان به بازار ایران بوده‌اند. به ادعای «واحد اطلاعات اکونومیست» منافعی که اقتصاد ایران برای کشورهای غربی به همراه دارد بیش از آن است که کشورهای غربی تصورش را می‌کردند. بسیاری از شرکت‌هایی که برای سرمایه‌گذاری وارد ایران شده‌اند غیر از کشورهای امضاکننده توافق هسته‌ای بوده‌اند. به عبارتی دیگر اقتصاد درحال توسعه ایران که از منابع غنی و جمعیت تحصیلکرده بهره می‌برد به حدی برای شرکت‌های خارجی جذاب است که حتی اگر نیاز باشد برای مراوده با ایران تحریم‌های آمریکا را دور بزنند، این‌کار را می‌کنند.

 

اثرات منطقه‌ای

تشدید تنش میان ایران و آمریکا عواقب ژئوپلیتیک گسترده‌ای به همراه دارد. تاکنون منطقه خلیج‌فارس – جایی که پایگاه‌ها و شناورهای نظامی دو کشور مستقر هستند – شاهد چنین تنش‌هایی بوده است. در سوریه،‌ عراق، یمن و... نیز نایبان این دو کشور در جنگ با یکدیگر هستند. در این رابطه، رویایی مستقیم این دو کشور در منطقه خاورمیانه بحرانی اساسی در بازارهای انرژی جهان و سایر بخش‌های اقتصادی ایجاد خواهد کرد؛ چراکه حدود ۲۰ درصد از نفت‌های صادراتی جهان از تنگه هرمز و تحت کنترل ایران جابه‌جا می‌شود. در این راستا سایر کشورها نیز حداقل در منطقه خلیج‌فارس خواهان ایجاد ثبات هستند.


عدم تایید پایبندی ایران به توافق هسته‌ای، روابط آمریکا و متحدان جهانی‌اش را تیره خواهد کرد. حمایت کشورهای اروپایی همچون فرانسه و انگلیس از توافق هسته‌ای بی‌نظیر است. از طرفی بی‌اعتباری آمریکا در عمل به تعهدات بین‌المللی خود باعث شده اروپایی‌ها در زمینه سیاست خارجه، مسیر خود را از آمریکا جدا کنند.


در واقع کشورهای جهانی به این نتیجه رسیده‌اند که در سایر مسائل جهانی – همچون بحران کره‌شمالی – و در مسیر یافتن راه‌حل‌های دیپلماتیک دیگر نمی‌توان به آمریکا اعتماد کرد. بنابراین انتظار می‌رود ایرانی‌ها از این فرصت استفاده کرده تا میان متحدان دیرینه – آمریکا و سایر کشورهای غربی – شکاف ایجاد کنند. البته نباید غافل شد که مواضع تند ترامپ علیه ایران، خوشحالی متحدان منطقه آمریکا همچون عربستان، امارات و اسرائیل را به همراه دارد.